Brownie - nagggyon durva!


Hát...egész addig, míg ki nem vettem a sütőből, azt hittem valamit tuti elírtam, amikor feljegyeztem ezt a receptet, mert nagggyon durva mennyiségek kellenek bele!
Látva, hogy készül, ezt a süteményt nem ajánlom senkinek sem, aki kicsit is vigyáz az egészségére! Viszont pont olyan lett, mint amilyent Angliában ettünk ;-)

Hozzávalók: 250g margarin, 200g étcsokoládé, 70g apróra tört dió vagy mogyoró, 80g kakaópor, 65g liszt, 1 teáskanál sütőpor, 360g cukor, 4 tojás.

Egy nagyobb fazékban alacsony hőfokon felolvasztom a margarint,beleolvasztom az apróra tördelt csokoládét, majd beleteszem az apróra szelt diót/mogyorót.
Egy keverőedényben összekeverem a lisztet, kakaóport, sütőport, cukrot.
A csokis-margarinos-diós fazekat a tüzről leveszem, és hozzá keverem a kerverőtálban jól összekevert "porokat".
Ekkor bevallom kezdtem pánikolni, mert a massza egy nagy ragacs lett, de szerencsére a ráütött és jól elkevert 4 db tojástól olyan selymesen-ragacsossá változott, hogy a sütőpapírral kibélelt kb. 25x30 cm-es sütőformába pont bele tudtam ömleszteni.
180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt kész :-)
Nagy sikert arattam vele, de mindenkinek továbbra is csak azt tudom mondani: óvakodjatok tőle!!!

Nincsenek megjegyzések: