Hozzávalók: 30 dkg rizs, 1 liter tej, 6 tojás, 4 evőkanál meleg víz, 10 evőkanál cukor,10 evőkanál liszt, 1 vaníliás cukor, fél zacskó sütőpor.
A rizst a tejben puhára főzzük, és hűlni hagyjuk. A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadunk 4 evőkanál langyos vizet és 10 evőkanál cukrot. (Az evőkanál mindig csapott legyen és nem púpos!)A tojásfehérje habot tovább verjük a vízzel és a cukorral.
Az így kapott kemény habba egyenként belekeverjük a tojássárgákat, lassan az 1 csomag vaníliás cukrot, a fél zacskó sütőport és a tíz kanál lisztet. Jól elkeverjük a kapott sárgás színű habot, majd belekeverjük a kihűlt rizst is.
Kivajazott, lisztezett tepsiben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Én 4 tojással készítettem el a receptet, tehát minden mennyiséget 2/3-oltam. Így egy 25x40 cm-es tepsi süteményt kaptam végeredményül, mely a szintén nagymami receptje alapján nyáron eltett meggylekvárral egyenesen mennyei! Nagymamám kiskoromban sokszor kényeztetett rizskoch-al, ezt a jó szokását mindenképp érdemes továbbörökíteni! :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése