Hozzávalók 4 fő részére: 2 tojás, 4 evőkanál méz, 6 evőkanál olaj, 2 bögre tej, másfél zacskó sütőpor, 2 csipet só, fél tasak vaníliás cukor, kukoricaliszt. (Én Nett Food "Gluténmentes kukorica liszt"-et használok.)
- Egy keverőtálban a tojást összekeverjük a mézzel, olajjal, tejjel, sóval, sütőporral, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy az állaga olyan majonéz jellegű legyen (sűrűbb, mint a magyar palacsintáé). Állni hagyjuk kb. fél órát, hogy a kukoricaliszt kicsit magába szívhassa a nedvességet.
- Fogunk egy teflon serpenyőt, olajba mártott papírral megkenjük, majd feltesszük közepes lángra. Ha már felmelegedett, a közepébe öntünk egy szószos merőkanállal a masszából. Kb. tenyérnyi nagyságúra fog szétfolyni, vastagsága 3-4 mm...aranysárgára sütjük az egyik oldalát, majd egy lapkával átfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk.
- A kész palacsintákat egy tányérron egymásra tesszük (így kevésbé hül ki), majd meggylekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése