Szőlős pite


Hozzávalók: 20 dkg lisz, 3 tojás,  12,5 dkg natúr joghurt, 20 dkg porcukor, vanilia, 2 tk sütőpor, 20-25 dkg szőlő, 5 dkg mandula (vagy fenyőmag, dió, mogyoró), 5 dkg nádcukor, fahéj

1.       Darabosra vágjuk a mandulát, összekeverjük nádcukorral és fahéjjal
2.       Mixerrel habosra keverjük a 3 egész tojást a cukorral és vaníliával,  hozzáadjuk a joghurtot és   szép lassan a sütőporos lisztet
3.       Közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk,beleöntjük a tésztát, rászórjuk a szőlőt, erre a cukrozott fahéjas mandulát és előmelegített  190 fokos sütőbe tesszük
 

Nincsenek megjegyzések: