Annyira jó, hogy már harmadszor sütök belőle az elmúlt 3 napban!
Hozzávalók 12 db muffinhoz: 200g liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 pekedli kefir, 1 dl étolaj, 1 tojás, 175g cukor, 3 teáskanálnyi kakaópor, fahéj, 1 tábla Tibi étcsoki durvára vágva, 3 kisebb túlérett banán.
Hozzávalók 12 db muffinhoz: 200g liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 pekedli kefir, 1 dl étolaj, 1 tojás, 175g cukor, 3 teáskanálnyi kakaópor, fahéj, 1 tábla Tibi étcsoki durvára vágva, 3 kisebb túlérett banán.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal, kakaóporral és a durvára vágott csokoládéval. A tojást kézi habverővel kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a
kefirt és az olajat. Összekeverjük a lisztes keverékkel, végül hozzáadjuk az
előzőleg krumplinyomóval péppé tört banánokat. A tésztát a
muffin-formákba kanalazzuk, úgy hogy a papír széléig legyen a massza - tehát színültig. 200 fokon 15-20 percig sütjük. Ne lepődjünk meg, sütés közben fel fog púposodni, mint egy gomba, de nem jön ki a formából. Akkor jó, ha hústűvel megszúrva a belseje már olyan piskóta állagú és nem ragacsos.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése