Amerikában dobozban árulják a palacsintaport (ki tudja mi van benne), és már csak tejet kell hozzá keverni. Szóval, nagy kérdés volt számomra, hogyan készíthetünk Európában amerikai palacsintát, por nélkül??? Hát, így:
Hozzávalók 2 reggeliző felnőtt részére: 1 egész tojás, fél zacskó sütőpor, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál olaj, kb. 1 bögre liszt, csipet só, 1 bögre tej
- Egy keverőtálban a tojást összekeverjük a mézzel, olajjal, tejjel, sóval, sütőporral, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy az állaga olyan majonéz jellegű legyen (sűrűbb, mint a magyar palacsintáé).
- Fogunk egy teflon serpenyőt, olajozás nélkül feltesszük közepes lángra. A közepébe öntünk egy szószos merőkanállal a masszából. Kb. tenyérnyi nagyságúra fog szétfolyni, vastagsága 3-4 mm...aranysárgára sütjük az egyik oldalát, majd egy lapkával átfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk.
- A kész palacsintákat egy tányérron egymásra tesszük (így kevésbé hül ki), majd áfonyalekvárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése