Régen csináltam már pogácsát. Annak idején nagy sláger volt Alaszkában. Akkor jöttem rá, hogy: jé, tudok pogácsát sütni. Denyse gyerekei, az akkoriban kb 10 éves Austin és Kailey imádták. Kergetőztek a lakásban az utolsó falatokkal, és üvöltötték: Pogácsa, I got ya!
Hozzávalók: krumpli mindenképp - sok.; margarin zsír vagy vaj. 1-2 tojás, só, liszt. Szalonna tetszés szerint.
A krumplit meghámozom, apróra darabolva sós vízben puhára főzöm. Egy nagy "gyúró" edénybe öntöm a létől megszűrt főtt krumplit, és amíg még meleg, hozzáadom a felkockázott zsiradékot, hogy megpuhuljon. Krumlitörővel szétpépelem az egészet, közben begyújtom a sütőt...
Ha kihűlt a massza, hozzáadom a tojásokat, sót, és liszttel ragacsosra gyúrom. Tapasztalataim szerint annál jobb, minél kevesebb benne a liszt...nem baj, ha ragad tehát.
A tepsit kivajazom, és kézzel beleteszek amorf masszacsomókat. Tojásos ecsettel megkenem, igazgatom. Közepére kis szalonnakockákat nyomkodok. Sütöm, míg jó nem lesz. :-)
Hozzávalók: krumpli mindenképp - sok.; margarin zsír vagy vaj. 1-2 tojás, só, liszt. Szalonna tetszés szerint.
A krumplit meghámozom, apróra darabolva sós vízben puhára főzöm. Egy nagy "gyúró" edénybe öntöm a létől megszűrt főtt krumplit, és amíg még meleg, hozzáadom a felkockázott zsiradékot, hogy megpuhuljon. Krumlitörővel szétpépelem az egészet, közben begyújtom a sütőt...
Ha kihűlt a massza, hozzáadom a tojásokat, sót, és liszttel ragacsosra gyúrom. Tapasztalataim szerint annál jobb, minél kevesebb benne a liszt...nem baj, ha ragad tehát.
A tepsit kivajazom, és kézzel beleteszek amorf masszacsomókat. Tojásos ecsettel megkenem, igazgatom. Közepére kis szalonnakockákat nyomkodok. Sütöm, míg jó nem lesz. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése