MANGÓ-NARANCS BEIGLI

Azt hiszem, megtaláltam a karácsonyi süteményemet :-)

Hozzávalók: 150 g kandírozott mangó, 4 evőkanál rum, 1 narancs reszelt héja, fél narancs leve, , 500 g liszt, 140 g margarin, 100 g cukor, 1 tojás, 1 dl tej, 25 g élesztő.

1. A mangót szeleteld apró kockákra és áztasd be narancslébe és rumba.

2. Egy keverőtálban keverd össze a lisztet, cukrot és reszelt narancshéjat, add hozzá a langyos tejben megfuttatott élesztőt, a tojást és a margarint. Gyúrj ebből tésztát, majd pihentesd kb. fél órát.

3. Sodord ki a tésztát és hintsd meg a levétől kinyomkodott mangóval, majd tekercseld össze, mint a palacsintát. Sodrófával kicsit lapítsd össze a "beiglit", majd kend meg tojással, és tedd kb. 35 percre előre melegített sütőbe (200 C).

Már az illata is Isteni, hát még az íze!!!!

Nincsenek megjegyzések: