Márványsajtos kenyér kence

Ebben a nagy melegben, még ha kedvem lenne is főz ni, nem merem bekapcsolni a sütőt, mert a lakás klímája már így is az elviselhetetlenség küszöbét súrolja (34 C fok benn, 38 C fok odakinn). Próbálok tehát minden estére valami olyan csemegével előrukkolni, amit nem kell főzni. Erre tökéletesek a kenyér kencék. Kedvencünk a márványsajtos, melyet Dóri barátnőm receptje után szabadon készítek...

Hozzávalók: kb. 15 dkg friss márványsajt, 1 tejföl, fél fej lila hagyma, bors.
A sajtot egy villával apró morzsákra töröm, összekeverem annyi tejföllel, hogy kenhető állaga legyen, apró kockákra vágott lila hagymával, és frissen őrölt borssal ízesítem.
Mennyei csemege pirítós kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések: