Egy kóreai származású, new york-ban élő ismerősünk receptjét szeretném megosztani. A hozzávalók közül főzést csak a gersli (árpagyöngy) igényel, így a meleg napokon is különösebb leizzadás nélkül elkészíthető ez a saláta.
!! Sőt, ha egyszer már nekiállunk gerslit főzni, főzzünk egyszerre többet, mivel hűtőben a főtt gersli napokig eláll, így minden este keverhetünk az épp aktuális salátánkba ;-)
...és hogy mit is keverjünk össze:
- 1 fél bögre beáztatott, majd sós vízben főtt gersli
- 5 érett, apró kockákra vágott paradicsom
- 2 szál apróra kockázott újhagyma
- egy marék jól átmosott (konzerv) vesebab
- egy csokor petrezselyem apróra szelve (tele van "C" vitaminnal!)
...és a salátaöntet:
- 3 evőkanál olivaolaj
- 2 evőkanál ecet, só, bors, 2 kiskanál mustár
Az egészet jól összekeverem, és hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése