..a nincs időd kivárni a kovászos uborkát, vagy az idei friss savanyúságot..
Egy fazékban forralj fel 1 liter vizet 1 dl 10%-os ecettel, 4 evőkanál cukorral, 2 evőkanál sóval és 20-25 szem borssal.
A fürtös uborkát vagdosd be, de úgy, hogy ne essen darabjaira. Egy hőálló,zárható fedelű edénybe fektess bele egy jó nagy csokor kaprot, szórj rá 2-3 gerezd darabokra szelt fokhagymát, majd a forró lével mindezt öntsd nyakon és zárd le a dobozt.
Pár órán belül már fogyasztható :-)
Ps: természetesen mindig annyi levet készíts, hogy az uborkát ellepje. Ehhez a fenti arányokat tartva növeld a lé mennyiségét :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése