Padlizsánkrém


Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, 2 piros-édes kápia paprika, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem.

Előmelegített sütőben a padlizsánokat alufóliára helyezve (mivel levet engedhenek)egészben héjastól kb. 45 perc alatt puhára sütöm. Akkor nyilvánítom őket megsültnek, amikor egy hústűt könnyedén tudok bennük forgatni. Amikor kissé kihűlnek, lehúzom a héjukat (a magjuk maradhat, senkinek sem árt egy kis mag).

A vöröshagymát durvára kockázom, és oliva olajon üvegesre párolom. Amikor már üveges, beleszórom a serpenyőbe a szintén durva kockákra szelt paprikákat, és azokat is megfonnyasztom.

Egy mély keverőtálba beleteszem a sült padlizsánokat,hagymát, paprikát, fokhagymanyomóval rányomom a nyers fokhagymákat, bele az apróra szelt petrezselyem, só, bors.....és elő a botmixer!!!!

Isteni a végeredmény!

Nincsenek megjegyzések: