Medvehagymás krumplis lepény

Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, 1 kis pekedli tejföl, 2 tojás, 20 dkg margarin, 25 medvehagyma levél, só, liszt, 1 csomag szárított élesztő granulátum.

A krumplit megpucolom, majd darabokra szelve vízben megfőzöm. A forró krumpliba beleolvasztom a margarint, és krumplitörővel apróra töröm egy nagy dagasztótálban. Ha kihűlt, hozzákeverem a tejfölt és a tojásokat, majd a liszttel jól elkevert élesztő port. Addig adagolok hozzá lisztet, míg jó, ragacsosan gyúrható állagú lesz. Ezt követően belekeverem az apróra szelt medvehagymát, és pihentetem, míg a sütő felmelegszik 180 fokra.

A tepsit olajjal kikenem, majd lisztes kézzel pin-pong labda nagyságú gombócokat gyúrok a tésztából, melyeket a tepsire lapítok (kb. 1 cm vastag kerek lepénykéket kapok így. A tojással fényesre kent lepénykéket aranysárgára sütöm.

Egy gyors paradicsomlevessel (lásd korábbi bejegyzés) isteni!

Nincsenek megjegyzések: