Rebarbarás-epres süti (gluténmentes)

Nekem ez a GoodFood kedvcsinálónak nagyon bejött. Ma is egy ott megjelent receptet dolgoztam át, mivel baráti körünkben Gábor lisztérzékeny, és rá is gondoltam :-)Az ihletet adó recept a következő: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/10858/rhubarb-and-strawberry-cobbler-with-orange-cream
Ahogy én készítettem: 
  1. 400 g epret megmostam, és félbe vágtam. 300 g rebarbarát meghámoztam, és apró (kb.2cm) darabokra aprítottam. A gyümölcsöket 85 g porcukor és egy csapott evőkanál gluténmentes kukoricaliszttel jól elkevertem. Az így lecukrozott gyümölcsöket egy kb. 25x25 cm-es jénai üveg tálba öntöttem. 
  2. A krém elkészítése: 100 g gluténmentes kukoricalisztet 85 g porcukorral, 1 csapott evőkanál sütőporral, és 50 g vajjal jól összegyúrtam, majd felengedtem 75 ml főzőtejszínnel és belekevertem kb. 120 g mascarpone-t, nomeg 1 evőkanál 80-as Stroh rumot. Egy krémes állagú masszát kaptam. 
  3. A masszát a gyümölcs tetejére kanalaztam, és egyenletesen elkentem. 
  4. Begyújtottam a sütőt (mert ugye a jénait nem lehet forró sütőbe tenni) és betettem a sütit sülni 200 fokra. 
  5. Közben elnyalogattam a keverőtálat....isteni már így nyersen is! A lakást pedig olyan eper illat lengi be, hogy egy jó ideig nem kell ide illatgyertya! ;-) 
  6. Ha barnás a teteje, megsült (kb. 40 perc). Kanalazós édesség.

Nincsenek megjegyzések: