KELT KIFLI

1.Tészta: 2,5 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 70 dkg liszt, 1 db (2 dl) kefír, 1 egész tojás, 1 dl olaj, csipet só.
A kelt tésztát összeállítjuk, és kb. 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát 8 felé osztjuk és kis cipókat formázunk.
2. Krém: 1 db (25 dkg) margarin, 1 evőkanál só, 5 dkg reszelt sajt
3. A cipókat tányér nagyságúra nyújtjuk és megkenjük a krém negyed részével, majd egy másik kinyújtott cipót ráteszünk, és felvágjuk 12 részre. (Negyedeljük, majd a negyedeket 3 részre osztjuk). Kifli formára összesodorjuk az így kapott cakkokat. A kifliket megkenjük tojással és tetszés szerint megszórjuk mákkal, sóval, reszelt sajttal, köménymaggal, stb.
Előmelegített sütőben közepesnél erősebb hőfokon 20-25 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések: