DIÓS-MEGGYES FELFÚJT


Hozzávalók: 6dkg vaj, 6 dkg liszt, 12 dkg darált dió, csipet fahéj, 4 dl tej, 2 tojás, 15 dkg meggy, 4 dkg cukor, 1 cs. vaniliáscukor, vaj a formák kikenéséhez.

A vajat serpenyőben felhevítjük, megpirítjuk rajta a lisztet, majd hozzáadjuk a diót és a fahéjat. A tűzről levéve fokozatosan belekeverjük a tejet, amelytől pudingszerűen besűrűsödik. (Vigyázzunk, hogy ne keletkezzenek benne csomók, ha mégis megtörténne, habverővel keverjük simára.) Ezután belekeverjük a tojássárgáját. A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a diós masszába forgatjuk. A formákat kikenjük vajjal, kiszórjuk kristálycukorral, és kétharmadig megtöltjük őket a masszával. Belenyomkodjuk a kimagozott meggyet, és 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 20-25 percig sütjük, ha sütés közben nagyon barnulna, lejjebb vehetjük a sütőt 180 °C-ra. Önmagában és vaníliafagylalttal kínálva is nagyon finom. :-)

Nincsenek megjegyzések: