Hozzávalók: 30 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 18 dkg cukor, 3 tojás, 1 citrom reszelt héja, 12 dkg liszt, 15 dkg ribizli vagy más gyümölcs, vaj és kristálycukor a forma kikenéséhez
A túrót 8 dkg cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával simára keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszát. Rászitáljuk a lisztet, és azt is óvatosan beleforgatjuk.
A formákat vajjal kikenjük, kristálycukorral kiszórjuk, majd kétharmadig megtöltjük őket a masszával, és belenyomkodjuk a gyümölcsöt. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, és 20-25 perc alatt megsütjük a felfújtakat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése