TÁRCSÁS KELETI TÉSZTA


Azt figyeltem meg, hogy minden férfi életében elérkezik a pillanat, amikor kis dobozban saját fűszergyűjteményt rendez be magának, és elkezd serpenyőben, wok-ban főzni. Ennek a szenvedélynek egy, azt hiszem igencsak magyaros, továbbfejlesztett változata a tárcsán sütés-főzés!
Hiszen melyik, grillezésen már edződött magyar ne hallott volna a mezőgazdasági gépek tárcsájából, és egy gázpalackról összeeszkábált találmányról, a magyarok wok-járól, a Tárcsáról? Ez a leleményesség is bizonyítja tán, hogy valahonnét Ázsia földjéről érkeztünk...
A tárcsán persze minden jót készíthetünk, kezdve a halak, húsok sütéséig, egészen a wok-os ételekig, mint azt a következő recept tipp is mutatja. Férfiak! A siker tuti! ;-)

Hozzávalók: 40 dkg 8 tojásos szélesmetélt tészta, 3 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, negyed fej káposzta, 30 dkg pulykamell, vegeta, peperoncino, szójaszósz, édes szójaszósz, olivaolaj

A hagymát apróra szeljük, a répát megtisztítjuk, 2 miliméteres karikákra szeljük, a káposztát feldaraboljuk 1,5x1,5 cm-es kockákra, a husit apró cafatokra vágjuk. A tésztát sós vízben előfőzzük (nem teljesen puhára!).

És most jön a tárcsa: egy kis olajon a hagymát pirítjuk, bele a husi majd a zöldségek. Amikor már megsült, megpuhult, a tészta következik, és az ízesítés: vegeta, peperoncino és szójaszószok ízlés szerint.



Nincsenek megjegyzések: