KENYÉR (Zsófi módra)

Hozzávalók:

25 dkg búzaliszt
25 dkg rozsliszt
1 kocka élesztő
2 evőkanál olivaolaj
3,5 dl melegvíz
1 csapott evőkanál só
1 csapott evőkanál cukor
magvak, fűszerek ízlés szerint
(köménymag, napraforgó, tökmag, lenmag, olajbogyó, bazsalikom, oregánó ...)

Langyos vízben megfuttatjuk az élesztőt. Liszteket lazán összekeverjük. Olajat, maradék vizet, fűszereket, magvakat, élesztőt összekutyuljuk, és mindezt a lisztre öntjük. Most jön a gyúrás, majd a tészta 2 órán át való pihentetése. Pihi után újra gyúrjuk, formázzuk kiscipóvá, majd újra hagyjuk kelni fél órát. 200 fokon 40-45 percet sütjük egy tepsi közepére helyezett alufólián, melyet előzetesen meglisztezünk.

Nincsenek megjegyzések: