RAKOTT CSIRKE

...csak mert sokkal egyszerűbb rárakni a tölteléket, mint a bőre alá gyömöszölni...

Hozzávalók:

csirkecombok
(vagy fél kg pulykacici szeletelve)
2-3 dl tej
zöldborsó
gomba
1-2 zsemle
15 dkg sajt
1 tojás
bors, vegeta, só,

1 marék zöldségzöld felaprigatva


Elkészítés:
A töltelékhez apróra csipkedjük a zsemléket, tejbe áztatjuk, majd összekevejük a tojással, a szeletelt gombával, cukorborsóval. Az egészet ízlés szerint fűszerezzük. A husit egy kivajazott jénaiba tesszük, vegetával, borssal megszórjuk, és apró vajforgácsokat teszünk rá. A tölteléket a húsra tesszük, kilapítgatjuk, majd az egészet megszórjuk reszelt sajttal. A jénait alufóliával zárjuk le, és 200 fokon sütjük, míg kész nincs. (fontos, hogy a jénait mindig a még hideg sütőbe tegyük be, és együtt melegedjenek fel!)

Nincsenek megjegyzések: