Hozzávalók:
4 tojás
3 csomag vaniliáscukor
3 evőkanál cukor
1/2 kg mascarpone
kb 40 babapiskóta
3 dl erős kávé
kakaópor
rum
Elkészítés:
A tojássárgákat a cukorral és vaninlincukorral habosra keverem. (Akkor jó, ha a cukor teljesen elolvadt, kicsit kifehéredik, és tejfel sűrűségű). A jól lehűtött mascarponet hozzáadom, majd rummal ízesítem. Tojásfehérjét kemény habbá verem, és lazán a krémbe forgatom. Babapiskótákat beleforgatok hideg cukros, rumos kávéba, majd egyenként az edény aljára fektetem őket. Erre öntöm a fele mascarpone masszát, majd újabb sor áztatott piskóta, és a massza másik fele. Hűtőben egy pár órát hűtöm, majd a tetejére kakaóport szórva tálalom.
A tojássárgákat a cukorral és vaninlincukorral habosra keverem. (Akkor jó, ha a cukor teljesen elolvadt, kicsit kifehéredik, és tejfel sűrűségű). A jól lehűtött mascarponet hozzáadom, majd rummal ízesítem. Tojásfehérjét kemény habbá verem, és lazán a krémbe forgatom. Babapiskótákat beleforgatok hideg cukros, rumos kávéba, majd egyenként az edény aljára fektetem őket. Erre öntöm a fele mascarpone masszát, majd újabb sor áztatott piskóta, és a massza másik fele. Hűtőben egy pár órát hűtöm, majd a tetejére kakaóport szórva tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése