Hozzávalók:
1 vöröshagyma
1 fokhagymagerezd
75 g zsíros szalonna
1 sárgarépa
1,5 friss zellerszár
2 evőkanál oliva olaj
1 evőkanál cukor
400 g darálthús (disznó vagy marha)
400 g paradicsom (kondzerv hámozott szószos)
1 dl ml vörösbor (száraz)
só, bors, oregánó
1 dl tej
Hagymát, fokhagymát apróra szeljük. A répát, zellerszárat, szalonnát apróra kockázzuk. A szalonnát a forró oliva olajban kiolvasztjuk. Először hozzáadjuk a zöldségeket, majd a darált húst, és kevergetve jól átsütjük.
Hozzáöntjük a vörösbort, és kevergetve főni hagyjuk, míg a folyadék el nem főtt. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet, és sűrüre főzzük. Az oregánót, és paradicsomot és cukrot belekeverjük a szószba és kb. 30 percig lassú tűzön főni hagyjuk.
1 vöröshagyma
1 fokhagymagerezd
75 g zsíros szalonna
1 sárgarépa
1,5 friss zellerszár
2 evőkanál oliva olaj
1 evőkanál cukor
400 g darálthús (disznó vagy marha)
400 g paradicsom (kondzerv hámozott szószos)
1 dl ml vörösbor (száraz)
só, bors, oregánó
1 dl tej
Hagymát, fokhagymát apróra szeljük. A répát, zellerszárat, szalonnát apróra kockázzuk. A szalonnát a forró oliva olajban kiolvasztjuk. Először hozzáadjuk a zöldségeket, majd a darált húst, és kevergetve jól átsütjük.
Hozzáöntjük a vörösbort, és kevergetve főni hagyjuk, míg a folyadék el nem főtt. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a tejet, és sűrüre főzzük. Az oregánót, és paradicsomot és cukrot belekeverjük a szószba és kb. 30 percig lassú tűzön főni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése