1 sütőtök
1 erőleveskocka
vaj
főtt-füstölt tarja
pár szelet kenyér
A tököt félbe vágjuk, kimagozzuk, forró sütőben megsütjük. Ha megsült, kanállal kikanalazzuk a héjából, és mixerrel pépesre mixeljük. A leveskockából levest főzük, és annyi levet adunk az összepépelt tökhöz, amennyi szükséges a jó krémes állag eléréséhez. A leves krémességét azzal fokozhatjuk, hogy egy kis vajat olvasztunk bele.
A füstölt tarját apró kockákra szeleteljük, és egy serpenyőben megpirítjuk. A kenyérszeletekkel is hasonlóan járunk el. A levest tálaláskor megszórjuk a pirított kenyér, illetve tarja kockákkal.
A füstölt tarját apró kockákra szeleteljük, és egy serpenyőben megpirítjuk. A kenyérszeletekkel is hasonlóan járunk el. A levest tálaláskor megszórjuk a pirított kenyér, illetve tarja kockákkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése