RÓMAI ROZMARINGOS KRUMPLI

Rómában töltöttem 4 napot. Sok étteremben jártunk, de mind közül a legjobb a Via di Monte Giordano-n az Antica Taverna volt. Ide kétszer is betértünk, másodszor már spumante-val (enyhén pezsgő bor) fogadtak minket, mint visszatérő vendégeket. Az árak teljesen elfogadhatóak, a hangulat családias, szóval igazi kis sikátori étterem kockás abroszokkal, ahova a helyiek térnek be egy jót enni. Innen próbálok pár receptet csempészni, emlékezetből rekonstruálni :-)

A köretként tálalt rozmaringos krumpli annyira jó volt, hogy hazatérvén igazán nemes végzetet jelentett a rozmaring bokrom zsenge ágai számára...

Hozzávalók:
krumpli
pár szál rozmaring
1 római agyagtál, vagy jénai üvegedény
só, bors.

Az elkészítés nagyon egyszerű. Az edényt kivajazzuk, majd a meghámozott, apróra vágott krumplit rátegesen beletesszük. Azért írom, hogy rétegesen, mert közben locsolgatjuk olivaolajjal, meg-meg szórjuk sóval, frissen őrölt borssal, és rozmaring levelekkel. Sütőben fedővel, majd később a fedőt levéve légkeveréssel sütjük. Vigyázat, isteni az illata!

(Mivel nincs mikróm, hagyományos módszerekkel melegítem az ételeket. Így jöttem rá, ha a fent leírt módon elkészített krumplit teflon serpenyőben kicsit megsütjük, még finomabb! Ajánlom. :-) vagy...lehet tovább fejleszteni: kispipit is beleteni a római tálba a krumpliágyra...Kérem! Innen kezdve határtalanok a lehetőségek...! :-)

Nincsenek megjegyzések: