Hozzávalók: 6 megtisztított tengeri hal (fogalmam sincs milyen fajta, lsd. a képen), 2 citrom, fél zellergumó, 5-6 zellerszár, petrezselyem, 7-8 gerezd foghagyma, só, bors, olivaolaj
1. A tepsit alufóliával bélelem, és olivaolajjal megkenem. Erre kerül egy "zöldségágy", mely fokhagyma szeletekből, és 5-6 cm hosszúra szeletelt zellerszár darabokból áll.
2. A halakat, kívül-belül megkenem olivaolajjal, és lesózom.
3. A halakat lefektetem a zöldségágyra, ügyelve arra, hogy a fokhagyma és zeller darabok a halak alatt legyenek. A halak hasába pár fokhagyma szeletet helyezek, majd vékony citromkarikából, 2 mm-esre szelt zellergumó szeletből, alul felül petrezselyemlevelekből álló "szendviccsel" tömöm meg őket. Ha hosszúkás a hal, akkor akár 3 ilyen "szendvics" is belefér egymás mellett. A szendvicsben a citromkarika legyen felül, alatta a zeller, hogy a citromlé azt is átjárhassa.
4. A halak tetejét frissen tört borssal beszórom.
5. 200 fokos sütőben 20 percig alufóliával lefedve, majd 20 percig alufólia nélkül sütöm.
Törtkrumplival tálalom. Előételnek illik hozzá a zellerkrém leves, melynek receptje a blogon hamarosan megtalálható lesz ;-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése